JL Fantasy

Game of Thrones - The Broken Man s06e070

09 juni 2016

Även om veckans avsnitt inte innehöll mycket action hände mycket.

North: John, Sansa och Davos håller på att samla på sig en här för att besegra Boltons. Flera intressanta tal här, bäst var Davos tal där han övertalar Lyanna (Badass) Mormond att gå med på deras sida. Deras tre olika personligheter verkar komplettera varandra väl och jag har inga tvivel på att Boltons kommer att drivas ut ur Winterfell innan säsongen är slut. 

The Hound: Sandor Clegane lever. Han räddades av en präst och lever nu ett enkelt liv.Det första jag tänkte när jag såg honom, helt läkt, var att han kommer att få slåss mot sin bror när kyrkan ställer Cercei inför rättvisa. Hela denna återpresentation av karaktären var väldigt välgjord men jag tyckte inte att det behövdes. Trots att The Hound är intressant så kunde han ha förblivit död. Det kommer bara att göra serien mer långsam, det kommer ta ytterligare fokus från Tyrion, Jon, Daenerys och de andra huvudkaraktärerna. 

Jamie: Blackfish och Jamie kommer att strida. Den enda jag tror skulle kunna stoppa ett anfall av Riverrun är Littlefinger men det tror jag inte att han kommer att göra. Det kommer att bli en stor strid som kan gå åt båda hållen men jag förutspår att Jamie kommer att vinna. Det skulle leda serien i ett mer intressant håll än om Lannisters skulle bli helt besegrade.

Reek: Theon övertalades av sin syster att försöka bli en man igen. Bra. Jag var ganska less på Reek efter tre säsonger av självömkan. Theon och Yara kommer att sluta en allians med Daenerys och på något sätt ta kontrollen över Eurons flotta för att sedan föra över Danerys till Westeros.

Arya: Avsnittets sämsta scen var när Arya blev knivhuggen. Allt kändes så dåligt upplagt. Arya kändes bara dum och när hon gick blödandes genom Bravos gator hoppades jag nästan att hon skulle dö, men det kommer hon självklart inte att göra. Tvärt om dramatiken i förra säsongen när John blev knivhuggen.


Game of Thrones - Blood of my Blood s06e060

30 maj 2016

Blood of my Blood var det sämsta avsnittet i denna säsong än så länge. Här kommer mina tankar om avsnitt 6.

Daenerys: Hennes tal från drakryggen kändes malplacerat. Jag får känslan av att det kommer att vara en episk scen i böckerna, att konflikten mellan Daenerys och hennes Khalasar kommer att vara komplicerat under en lång tid även efter att hon dödat alla Khal'sen. Och då kommer scenen med draken bekräfta hennes position inför dem. I det här avsnittet var scenen bara ditklämd för att efterlikna boken vilket den troligtvis inte lyckades med. I.o.m att uppbyggnaden, konflikten, inte fanns där blev hennes tal bara löjligt. 

Tommen: Jag hoppades verkligen att prästblod skulle flyta längs med Kings Landings gator i det här avsnittet. Gåshud uppstod när Jamie red upp för trappstegen mot septen. Men sedan förstördes allt av Tommen. Hatar jag honom mer än vad jag hatade Joffrey? Snart så. Förhoppningsvis kommer allt detta bara dra ut på konflikten dock. Prästblod kommer fortfarande flyta men inte förrän i slutet av säsongen.

Bran: Cold Hands är Benjin Stark. Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om detta. Å ena sidan är det coolt, å andra sidan känns det lite för förutsägbart. Varför har han inte dykt upp tidigare, så som han gjort i böckerna, om han nu har jobbat med The Children hela tiden. Troligtvis för att de inte ville betala skådespelaren i de två tidigare säsongerna. Scenen kändes dock också diklämd. Det kommer troligtvis bli mycket bättre i böckerna.

Arya: Gud vad less jag är på hela hennes Bravos handling. Förhoppningsvis var det här det sista avsnittet som kändes helt och hållet förutsägbart med henne. Det ser ut som att hon inte kommer att bli en faceless iaf. Åtminstone inte helt och hållet. Hon kommer fly och ta sig tillbaka till Westeros, alternativt till Tyrion. Snälla låt hon tas sig till Tyrion med en hel hög av faceless efter sig. Hoppas.


Game of Thrones - The Door s06e050

23 maj 2016

Mycket intressant bakgrundshistoria presenterades i veckans Game of Thrones avsnitt, till och med en del saker som inte presenterats i böckerna.

Kingsmoot - En kortare och mindre magisk variant än den Kingsmoot som böckerna beskriver. Jag tyckte de gick för fort fram här och jag var väldigt besviken på att de klippt bort det magiska drakhornet som Euron blåser i och vinner över The Ironborn på sin sida.

Faceless Men - Bakgrundshistorien till The Faceless Men presenterades snabbt. Även om böckerna går in i det mer i detalj så kändes det som att den här versionen av berättelsen var fullt tillräckligt.

Hodor - R.I.P. Näst bäst i avsnittet var att vi äntligen fick reda på hur Hodor fick sitt namn. Hold The Door. En av de mest känsliga aha-upplevelserna igenom hela serien. Det bekräftar också att Bran kan påverka saker som hänt i det förflutna. Jag hoppas dock att de inte kommer göra en grej av det. Tidsresande blir alltid bara en enda stor röra.

Children of the Forest - Men mest intressanta enligt mig, som jag tror kommer att få internet att explodera av nya teorier. The Children of the Forest skapade The White Walkers för 12000 år sedan för att slåss mot de första människorna. Tidigare har det antytts att R'hllor (The Lord of Light) har en nemesis och att de två är låsta i en evig strid. Men i det här avsnittet visade det sig att The Children skapade White Walkers. Vad innebär detta? Kanske finns det inte någon "Köldgud" över huvud taget, utan bara R'hllor. Om så är fallet - att det bara finns en gud och den styr över allt. Påverkar detta då hur serien kommer att fortsätta på något sätt? Påverkar det kanske också hur serien kommer att sluta? Är det också ett bevis för att The Many Faced God är densamma som R'hllor?


Game of Thrones - Book of the Stranger s06e040

16 maj 2016

Riktigt bra avsnitt igen. Mycket hände både i Castle Black, Kings Landing och i Essos. Det känns överlag som att den här säsongen rör sig framåt i en mycket snabbare takt än vad tidigare gjort.

Höjdpunkten i detta avsnitt var för mig när Lannisters och Tyrells gick samman mot deras gemensamma fiende, The Sparrows. Jag ser otroligt mycket fram emot att få se den striden. Frågan är bara hur mycket det kommer att kosta dem och vad de kommer att göra när striden är över? Jag tror att deras allians kommer att fortsätta även efter att The High Sparrow är besegrad. Deras makt kommer att växa ännu mer och Lannisters kommer att bli mer och mer brutala. Hitintills bara har fått se glimtar av vad Cercei, Jamie och The Queen of Thorns är kapabla till. Tillsammans kommer de nog bli huvudfienden mot Daenerys i kommande säsongerna innan de måste möta The White Walkers. 

Scenen med Daenerys i slutet var också riktigt bra. Det där eldtricket kommer aldrig att bli gammalt. Det är alltid lika skönt att se den hårda och beslutsamma Daenerys. Hela Vaes Dothrak handlingen gick betydligt snabbare än vad jag trodde att det skulle göra. Jag trodde att det skulle dröja minst några avsnitt till innan hon flydde eller tog kontroll över Hästfolket.

Utöver det så förbereder John och Sansa sig för krig och närmar sig Kingsmoot. Jag hoppas dock att de presenterar och bygger upp Aeron Greyjoy, a.k.a. Damphair, innan Kingsmoot och inte bara hoppa över honom som de gjort med så många andra bra sidokaraktärer i böckerna.


Game of Thrones - Oathbreaker s06e030

09 maj 2016

Avsnitt 3 kom ut idag och det var ett riktigt bra ett. Här är mina tankar kring avsnittet och vad jag tror kommer att följa. Spoilervarning.

Avsnitt 3 kom ut idag och det var ett riktigt bra ett. Här är mina tankar kring avsnittet och vad jag tror kommer att följa. Spoilervarning.

Kings Landing - Mycket build upp kring hur Lannisters kommer att avrätta alla deras fiender. Jamie är, till synes, 100% ond igen. Allt han tänker på är hämnd. Mest intressant med allt som hände i Kings Landing var hur kung Tommen verkade bli lite vän med The High Sparrow. Jag har en magkänsla som säger att Cercei kommer att vara den som dödar Tommen på något sätt. Hon är ändå övertygad om att Tommen kommer att dö förr eller senare enligt profetian som Maggy The Frog gav henne. Vad vore sjukare än att få se Cercei döda sitt eget barn för att han svikit henne/familjen. Hon blir på så sätt som sin pappa och har därmed fulländat Lannisters onda cykel.

Castle Black - John är återuppstådd. Förutom ärren på sin mage så verkar allt vara normalt igen.  Alla utom Davos och Tormund verkar vara övertygad att John är nån slags gud. Efter att ha avrättat de som dödat honom lämnar han Castle Black. "My watch has ended". Troligtvis för att hjälpa Sansa att ta tillbaka the north och rädda sin broder Rikon som nu "lite väl lägligt" är tillfångatagen av Ramsy. Vänta er flera avsnitt av att John, Davos och Sansa håller på att ragga allies för att slåss mot Boltons, Karstarks och Umbers.

Meereen - Tyrion är rolig. Jag gissar att han kommer släppa lös drakarna över deras fiender innan säsongen är slut.

Braavos - Arya fortsätter att bli hjärntvättad av The Faceless Ones. Hela hennes storyarc är fruktansvärt tråkig, även om detta var ett av de minst tråkiga avsnitten med Arya på länge. Kan de komma ifatt böckerna innan säsongen är slut?

Vaes Dothrak - Daenerys är i hästfolkets stad. Det gick snabbare än jag trodde. Hur lång tid kommer det ta innan hon kommer på ett sätt att ta sig där ifrån eller att bli räddad av Jora och Daario. 

Tower of Joy - En av de bästa stridsscenerna jag sett. Arthur Dayne är baddas. Får vi reda på att John är en Targaryen i nästa avsnitt?