JL Fantasy

Game of Thrones - Book of the Stranger s06e040

16 maj 2016

Riktigt bra avsnitt igen. Mycket hände både i Castle Black, Kings Landing och i Essos. Det känns överlag som att den här säsongen rör sig framåt i en mycket snabbare takt än vad tidigare gjort.

Höjdpunkten i detta avsnitt var för mig när Lannisters och Tyrells gick samman mot deras gemensamma fiende, The Sparrows. Jag ser otroligt mycket fram emot att få se den striden. Frågan är bara hur mycket det kommer att kosta dem och vad de kommer att göra när striden är över? Jag tror att deras allians kommer att fortsätta även efter att The High Sparrow är besegrad. Deras makt kommer att växa ännu mer och Lannisters kommer att bli mer och mer brutala. Hitintills bara har fått se glimtar av vad Cercei, Jamie och The Queen of Thorns är kapabla till. Tillsammans kommer de nog bli huvudfienden mot Daenerys i kommande säsongerna innan de måste möta The White Walkers. 

Scenen med Daenerys i slutet var också riktigt bra. Det där eldtricket kommer aldrig att bli gammalt. Det är alltid lika skönt att se den hårda och beslutsamma Daenerys. Hela Vaes Dothrak handlingen gick betydligt snabbare än vad jag trodde att det skulle göra. Jag trodde att det skulle dröja minst några avsnitt till innan hon flydde eller tog kontroll över Hästfolket.

Utöver det så förbereder John och Sansa sig för krig och närmar sig Kingsmoot. Jag hoppas dock att de presenterar och bygger upp Aeron Greyjoy, a.k.a. Damphair, innan Kingsmoot och inte bara hoppa över honom som de gjort med så många andra bra sidokaraktärer i böckerna.


Game of Thrones - Oathbreaker s06e030

09 maj 2016

Avsnitt 3 kom ut idag och det var ett riktigt bra ett. Här är mina tankar kring avsnittet och vad jag tror kommer att följa. Spoilervarning.

Avsnitt 3 kom ut idag och det var ett riktigt bra ett. Här är mina tankar kring avsnittet och vad jag tror kommer att följa. Spoilervarning.

Kings Landing - Mycket build upp kring hur Lannisters kommer att avrätta alla deras fiender. Jamie är, till synes, 100% ond igen. Allt han tänker på är hämnd. Mest intressant med allt som hände i Kings Landing var hur kung Tommen verkade bli lite vän med The High Sparrow. Jag har en magkänsla som säger att Cercei kommer att vara den som dödar Tommen på något sätt. Hon är ändå övertygad om att Tommen kommer att dö förr eller senare enligt profetian som Maggy The Frog gav henne. Vad vore sjukare än att få se Cercei döda sitt eget barn för att han svikit henne/familjen. Hon blir på så sätt som sin pappa och har därmed fulländat Lannisters onda cykel.

Castle Black - John är återuppstådd. Förutom ärren på sin mage så verkar allt vara normalt igen.  Alla utom Davos och Tormund verkar vara övertygad att John är nån slags gud. Efter att ha avrättat de som dödat honom lämnar han Castle Black. "My watch has ended". Troligtvis för att hjälpa Sansa att ta tillbaka the north och rädda sin broder Rikon som nu "lite väl lägligt" är tillfångatagen av Ramsy. Vänta er flera avsnitt av att John, Davos och Sansa håller på att ragga allies för att slåss mot Boltons, Karstarks och Umbers.

Meereen - Tyrion är rolig. Jag gissar att han kommer släppa lös drakarna över deras fiender innan säsongen är slut.

Braavos - Arya fortsätter att bli hjärntvättad av The Faceless Ones. Hela hennes storyarc är fruktansvärt tråkig, även om detta var ett av de minst tråkiga avsnitten med Arya på länge. Kan de komma ifatt böckerna innan säsongen är slut?

Vaes Dothrak - Daenerys är i hästfolkets stad. Det gick snabbare än jag trodde. Hur lång tid kommer det ta innan hon kommer på ett sätt att ta sig där ifrån eller att bli räddad av Jora och Daario. 

Tower of Joy - En av de bästa stridsscenerna jag sett. Arthur Dayne är baddas. Får vi reda på att John är en Targaryen i nästa avsnitt?


Game of Thrones - s06e020

02 maj 2016

Jag är besviken på hur de gjorde det.

Jag tycker in att de lyfte fram Johns återupplivning tillräckligt mycket. Det gick för fort och kändes inte tillräckligt viktigt eller dramatiskt. I övrigt ett ganska långsamt och händelselöst avsnitt.


Game of Thrones - The Red Woman 0

25 april 2016

Riktigt bra första avsnitt av Game of Thrones idag, 4/5 i betyg. Avsnittet hette The Red Woman och tog vid direkt där förra säsongen slutade. Sammantaget kan man säga att det byggde upp karaktärerna och visade vilken riktning de kommer att ta i de kommande avsnitten.

Några höjdpunkter och vad jag tror att de kommer leda till:

  •  "We are going to take everything there is." - Kingslayer. Jamie och Cersei kommer att starta krig, troligtvis flera. I nästa avsnitt tror jag antingen att vi kommer att få se Myrcellas begravning eller att Jamie tar kommando över Lannisters armé.


  • Daenerys ska till Vaes Dothrak. Det kommer att bli spännande att äntligen få se deras "profeter" i deras huvudstad. Förbered er på massa nya profetior när hon väl möter änkorna.


  • The North-handlingen fortsätter precis som förutspått. Med undantag för The Red Woman-scenen, som var en överraskning. Striden mellan Jättarna och The Nights Watch, som man kan se i den andra trailern, kommer nog redan i nästa avsnitt. Jag läste nyligen att avsnitt fyra kommer att vara längre än alla andra avsnitt i den här säsongen. Kommer Melisandre att återuppväcka John redan då? Parallellt får vi då kanske också se Bran för första gången med sin nya Wierwoodkraft - då han får se hur Ned besegrar Arthur Dane och räddar lilla Jon. Mycket tyder på det eftersom de ger Melisandre en viktig slutscen i det här avsnittet. De bygger upp hennes karaktär för att hon ska göra något storslaget rätt snart.

Top 5 saker att se fram emot i Game of Thrones säsong 60

23 april 2016

Äntligen har TV-serien gått om böckerna. Nu kommer varje avsnitt att vara en rysare. Allt kan hända.

Mina förväntningar på säsong 6 är höga - jag tror att den kommer att vara bättre än alla tidigare säsonger. Här kommer de fem saker som jag ser fram emot mest i säsong 6.


5. Old Town 
Vi har inte fått sett något om Sam i de trailers och teasers som släppts. Men i förra säsongens sista avsnitt skickade John iväg Sam till Old Town för att han skulle lära sig hur de kan slåss mot The White Walkers. Jag hoppas att vi kommer att få se en del av vad han lär sig där.

4. Vaes Dothrak och Meereen
Daenarys togs tillfånga av The Dothraki. Jag tror att de kommer ta henne till Vaes Dothrak och där kommer hon att ställas inför deras Dosh Khaleen. För dem måste hon bevisa, åter igen, att hon är den som kommer att hjälpa dem att uppfylla deras profetia.

"A prince is riding. I've heard the thunder of his hooves. 
Swift as the wind he rides. His enemies will tremble before him... 
and their wives will weep tears of blood... 
the Stallion Who Mounts the World."

George RR Martin gillar profetior och jag tror att varenda en av dem kommer att uppfyllas innan serien tar slut. Kanske gifter hon sig med en ny Khal och uppfyller därmed profetian? Kanske blir hon en av Dosh Khaleen, eftersom hon också är änka till en fallen Khal. Eller så har The Stallion Who Mounts The World ingenting med The Dothraki att göra. Min teori är att profetian anspelar på John eller Tyrion som rider på en drake i slutet av  säsong 8.

Parallellt med detta kommer min favoritkaraktär, Tyrion, att äntligen få skina på allvar. Han gjorde typ det i Kings Landing när han räddade staden från Stannis, men han har mycket mer att visa. Tillsammans med The Spider kommer de att ta hand om Sons of the Harpy och förbereda för Daenarys resa över till Westeros.

3. The Three Eyed Raven
I säsong 6 kommer vi att få se hur Bran Stark lär sig att använda sina nya krafter. Men vilka krafter kommer han att få? Kan han ta över drakar, kan han resa i tiden? Jag tror inte att vi kommer att få se alla hans nya krafter i den här säsongen, det kommer att ta tid för honom att lära sig att hantera dem. Den här säsongen kommer att kretsa runt hans kraft att resa in i Wierwoodträden och se det som har hänt igenom historien. Genom hans ögon kommer vi att få se massa olika flashbacks som kommer att förklara saker som vi tidigare bara har kunnat spekulera kring.


2. The North
Trailrarna antyder att vi äntligen kommer att få reda på vem John Snows mamma är. Den mest populära teorin är att John egentligen är son till Ned Starks döda syster, Lyanna Stark. Lyanna Stark fick barn tillsammans med Rhaegar Targaryen och Ned tog med det nyfödda barnet till Winterfell efter att de störtat The Mad King.

I trailrarna ser det ut som att The Wildlings och Davos kommer att slåss mot The Nights Watch om vem som ska få styra Castle Black, kanske redan i första avsnittet. Jag tror att The Wildlings kommer att vinna och att Johns kropp kommer att skyddas av Melisandre. Efter att vi fått reda på att John är en Targaryen kan de sedan börja bygga upp för att han ska återuppväckas av Melisandre. Det finns många ledtrådar i böckerna om att han kommer att vara en av de viktigaste personerna, troligtvis  Azor Ahai själv. Han kommer att återuppväckas, men jag tror inte att det kommer att ske i den här säsongen. Om det gör det, kommer det att vara i något av säsongens sista avsnitt.

Men det som jag ser fram emot mest med hela The North's storyline är Sansa. Äntligen kommer hon att kliva fram och inte vara så mesig längre. Hon kommer att samla på sig alla adelsmän i The North och besegra Boltons. Hon ser så jävla badass ut i sina nya Stark-kläder.1. The Return of The Kingslayer
Efter att Myrcella dör kommer Jamie att bryta ihop. När han återvänder till Kings Landing med hennes kropp kommer hans och Cerceis hämnd att drabba alla deras fiender. Jamie kommer att leda Lannisters trupper mot deras fiender tillsammans med Sir Robert Strong. Prästhuvuden kommer rulla längs Kings Landings gator. Cerceis och Jamies hämnd kommer inte att vara nådig.

Jag älskar att hata Lannisters. De är några av de  bästa skurkarna  som gjorts, både Joffrey, Cercei, Tywin och Jamie.